Semizotu Turşusu
Semizotu Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet semizotu
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Kavanozu dolduracak kadar içme suyu soğuk
Semizotu Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Semizotunu köklerini temizleyip, yıkayalım. Doğramadan bütün kullanacağız.
- 1 litrelik büyük kavanoza semizotlarını bütün bütün sıkıştıralım. Üzerine kaya tuzu şeker ve sirkeyi ekleyelim.
- Kavanozu ağzına kadar suyla dolduralım kapağını sıkıca kapatalım. Turşumuz dönünce açıp, yiyebiliriniz. Afiyet olsun.
Semizotu Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






