Semizotu Turşusu

Semizotu Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 4-5 diş sarımsak
  • Sirke (bir kavanozun 4/3 ünü kaplayacak şekilde)
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • Kaynamış ılınmış su

Semizotu Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Semiz otlarını yeterlice yıkayıp süzün.
  2. Süzülmüş semizotlarını kibrit çöpü uzunluğunda kesin.
  3. Sarımsakları havanda ezin.
  4. Kavanozun altına ezilmiş sarımsakların yarısını koyun.
  5. Semizotları bastırarak kavanoza doldurun. (kavanozun üzerinde iki parmak boşluk olsun).
  6. Üzerine kalan sarımsakları ek edin.
  7. Tuzunu ek edin.
  8. Kavanozun 4/3 ünü kaplayacak kadar sirke doldurun.
  9. Geri kalanını su ile tamamlayın.
  10. Bir -iki saat havasını çıkarmak için kapakları açık olarak bekleyin.
  11. Daha sonra kapaklarını sıkıca kapatıp bir gün dışarıda sararması için bekleyin.
  12. Ertesi gün dolaba alıp orada koruma edebilirsiniz.
  13. Yapıldıktan 5-6 gün sonra yemeye hazır hale gelir.
  14. Verdiğim ölçüler bir litrelik bir kavanoz için geçerlidir.Afiyet olsun ☺.

Semizotu Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şerbetli Kurabiye (Kolay Ve Şahane)
Saçaklı Poğaça
Pudingli Ekşi Kremalı Milföy
Ananaslı Portakallı Smoothie
Jalebi
10 Dakika Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |