Semizotlu Kabak Yemeği
Semizotlu Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk kabak
- 1 demet semizotu
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2-3 adet yeşil biber
- 4-5 adet orta uzunluk domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Zeytinyağı
Semizotlu Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak semizotlarımızı ayıklayıp yıkayıp kullanıma hazır hale getiriyoruz. Kabaklarımızıda yemeklik doğruyoruz.
- Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı pembeleşinceye kadar zeytinyağı ile kavurduktan sonra küçük küçük doğradığımız biberlerimizide dahil edip, kavurmaya devam ediyoruz.
- Kavrulan biberlere salçayı ekledikten sonra kabuğunu soyup, küçük küçük doğradığımız domatesleride ekliyoruz.
- Kabaklarıda ekledikten sonra tuzunu damak tadımıza nazaran ayarlayıp yarım çay bardağı kadar su ek ediyoruz (domatesleriniz sulu değilse duruma nazaran suyu artırabilirsiniz)
- Kabaklar biraz piştikten sonra son olarak semizotunuda en üste ekleyip biraz daha kaynatıyoruz. Semizotları kendini bırakınca yemeğimiz servise hazır.
- Üzerine isteğe bağlı yoğurt eklerseniz daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun.
Semizotlu Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















