Semiz Otlu Sömelek

Semiz Otlu Sömelek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için ;

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket instant kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Yarım kilo semizotu
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Semiz Otlu Sömelek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için öncelikle bir kaba 1 bardak ılık suyu ve mayayı alıp özeyelim, üzerine 1 çay kaşığı tuzu koyalım ve unu denetimli formda ekleyelim .
  2. Ele yapışmayacak kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
  3. İç harcı için semiz otlarını ayıklayıp yıkayalım ve yemeklik doğrayalım.
  4. Soğanı da ince ince kıyalım ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile bir tavaya alalım, soğanlar pembeleşinceye kadar pişirelim.
  5. Pembeleştikten sonra 2 adet yumurtayı ekleyelim ve pişirelim.
  6. Yumurtalar da piştikten sonra hazır olan karışımı semiz otunun üzerine dökelim, 1′ er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyelim ce karıştıralım.
  7. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alalım ince biçimde açalım ve iç harcı koyalım, bezeyi kapatalım ve tavaya alalım.
  8. Tavaya aldıktan sonra şayet ocağınız süratli pişiriyorsa altı biraz kısık bir formda artlı önlü pişirelim, kızaran söbeleklerimiz servise hazır.
    Afiyet olsun…

Semiz Otlu Sömelek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Pide
Çikolatalı Yer Mantarları (Videolu)
Çıtır Çıtır Elmalı Kuru Baklava
Sarımsaklı Dereotlu Ciabatta Ekmeği
Elmalı Unsuz Kek
Meyveli Yulaf Kasesi
Hdabla | © 2025 |