Semiz Otlu Sömelek
Semiz Otlu Sömelek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için ;
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım paket instant kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- Yarım kilo semizotu
- 1 tane kuru soğan
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Semiz Otlu Sömelek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için öncelikle bir kaba 1 bardak ılık suyu ve mayayı alıp özeyelim, üzerine 1 çay kaşığı tuzu koyalım ve unu denetimli formda ekleyelim .
- Ele yapışmayacak kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
- İç harcı için semiz otlarını ayıklayıp yıkayalım ve yemeklik doğrayalım.
- Soğanı da ince ince kıyalım ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile bir tavaya alalım, soğanlar pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Pembeleştikten sonra 2 adet yumurtayı ekleyelim ve pişirelim.
- Yumurtalar da piştikten sonra hazır olan karışımı semiz otunun üzerine dökelim, 1′ er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyelim ce karıştıralım.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alalım ince biçimde açalım ve iç harcı koyalım, bezeyi kapatalım ve tavaya alalım.
- Tavaya aldıktan sonra şayet ocağınız süratli pişiriyorsa altı biraz kısık bir formda artlı önlü pişirelim, kızaran söbeleklerimiz servise hazır.
Afiyet olsun…
Semiz Otlu Sömelek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














