Şeklini Koruyan Un Kurabiyesi

Şeklini Koruyan Un Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limonun kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un (3,5-4 su bardağı)

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Şeklini Koruyan Un Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını (veya margarini) derin bir yoğurma kabına alın.
  2. Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri, buğday nişastası, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
  3. Malzemeleri güzelce karıştırın.
  4. Azar azar unu ek ederek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avuç içinde yuvarlayın yahut dilediğiniz hali verin. Ben tezgah üzerinde hamuru yuvarlayarak yavaşça bastırdım, çatalla çizik atarak eğik olarak kestim.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. En değerli püf nokta tepsiye dizince kesinlikle fırına göndermeden 15 dk buzdolabında dinlendirmeniz.
  7. Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar, kurabiyeler beyaz kalacak halde pişirin (renk almamasına dikkat edin)
  8. Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca, üzerine pudra şekeri serpin.

Şeklini Koruyan Un Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Tadıyla Tavuklu Yoğurtlu Kuskus Salatası
Az Ölçülü Hira Tatlısı
Limonlu Kek Tarifi
Kedi Dilinden Kolay Yaş Pasta (15 Dakikada)
Kibrit Patates
Muhallebili Güllaç
Hdabla | © 2025 |