Şekilli Kurabiye

Şekilli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında eritilmiş)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (kontrollü eklenir)

Şekilli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, sıvı yağı ve pudra şekerini güzelce karıştırılır.
  2. Yumurta ve vanilin eklenir.
  3. Kabartma tozu ile birlikte unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. (iyice yoğrulur )
  4. Hamur buzdolabında 20 dakika dinlendirilir. Bu, hamurun toparlanmasını sağlar.
  5. Hafif unlanmış tabanda 0,5 cm kalınlıkta açılır kalıplarla kesilir. (çok ince olmasın).
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  7. Önceden ısıtılmış 170°c fırında 12 dakika önü pişirilir 2 dakikada ardı çevrilerek pişirilir (⚠️üzeri fazla kızarmasın. ) 🍪

Afiyet olsun 🩷.

Şekilli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rulo Pasta
Güveçte Lokum Gibi Etli Kuru Fasulye (Videolu)
Mercimekli Sebzeli Sağlıklı Akşam Yemeği
Fındıklı Burma Tarifi
Vişneli Karpatka Pastası
Kremalı Sebze Çorbası ️
Hdabla | © 2025 |