Şekersiz Tahinli Islak Kek

Şekersiz Tahinli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 100 ml sıvı yağ (yarım su bardağı)
  • Yarım bardaktan bir parmak fazla süt
  • 2-3 yemek kaşığı yaban mersini (ben yaban mersini tercih ettim, dilerseniz kuru üzüm de kullanabilirsiniz)
  • 7-8 adet küçük doğranmış incir
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Keki ıslatmak için;

  • 3- 4 yemek kaşığı tahin
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı silme un

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz

Şekersiz Tahinli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı ve yağı köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sütü ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  3. Üzerine yaban mersinini ve inciri ekleyip karıştıralım.
  4. Unu ve karbonatı ekleyip hafif cıvık olacak formda bir hamur oluşturalım.
  5. Kare bir borcama yağlı kağıt serip üzerine kek harcamızı yayalım.
  6. 200°c fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
  7. Kekimiz pişerken ıslatmak için kremamızı hazırlayalım.
  8. Bir tencereye tahini, pekmezi sütü ve unu alıp orta ateşte durmadan karıştırarak pişirelim.Kaynayınca ocaktan alalım.Blender ile çekelim.
  9. Keki birinci sıcağı geçtikten sonra zıt çevirip üzerine kürdanlarla delik açalım.
  10. Tahinli kremamızı üzerine yayalım.
  11. Soğuduktan sonra dilimlere bölüp üzerine ceviz serpip buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Soğuk halde servis edelim. Afiyet olsun.

Şekersiz Tahinli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çökertme Kebabı
Portakal Kabuğu Reçeli
Domatesli Havuçlu Yıldız Şehriye Pilavı
Mafiş
Truf (Kahve Yanı Enfes Atıştırmalık)
Piyano Kek
Hdabla | © 2025 |