Şekersiz Tahinli Islak Kek

Şekersiz Tahinli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 100 ml sıvı yağ (yarım su bardağı)
- Yarım bardaktan bir parmak fazla süt
- 2-3 yemek kaşığı yaban mersini (ben yaban mersini tercih ettim, dilerseniz kuru üzüm de kullanabilirsiniz)
- 7-8 adet küçük doğranmış incir
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
Keki ıslatmak için;
- 3- 4 yemek kaşığı tahin
- Yarım su bardağı pekmez
- 1,5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı silme un
Üzeri için;
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz
Şekersiz Tahinli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı ve yağı köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sütü ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Üzerine yaban mersinini ve inciri ekleyip karıştıralım.
- Unu ve karbonatı ekleyip hafif cıvık olacak formda bir hamur oluşturalım.
- Kare bir borcama yağlı kağıt serip üzerine kek harcamızı yayalım.
- 200°c fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
- Kekimiz pişerken ıslatmak için kremamızı hazırlayalım.
- Bir tencereye tahini, pekmezi sütü ve unu alıp orta ateşte durmadan karıştırarak pişirelim.Kaynayınca ocaktan alalım.Blender ile çekelim.
- Keki birinci sıcağı geçtikten sonra zıt çevirip üzerine kürdanlarla delik açalım.
- Tahinli kremamızı üzerine yayalım.
- Soğuduktan sonra dilimlere bölüp üzerine ceviz serpip buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Soğuk halde servis edelim. Afiyet olsun.
Şekersiz Tahinli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








