Şekersiz Kayısılı Fit Tatlı

Şekersiz Kayısılı Fit Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 1 kase dolusu kayısı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Şekersiz Kayısılı Fit Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sütü kaynatıp içine yıkanmış kayısıları atalım.
  2. Ocağın altını kapatıp bir saate yakın kayısıların şişmesini bekleyelim.
  3. Ilıdıktan sonra blendırdan geçirip tekrar tencereyi ocağa alalım.
  4. İçine zerdeçal, tarçın ekleyelim.
  5. Nişastayı da biraz sütle açıp tencerenin içine ek edelim.
  6. Kısık ateşte kıvam alana kadar tel çırpıcı ile daima karıştıralım.
  7. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp kuplara bölüştürelim.
  8. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip ılıdıktan sonra buzdolabına alalım.
  9. Soğuyup kıvama oturduğunda istediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz.
  10. Biraz mayhoş bir tada sahip olup pratik ve de son derece sağlıklı bir tanım. Afiyet olsun. 😊🌼.

Şekersiz Kayısılı Fit Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Füme Domates Sosu
Kapya Biber Çorbası ( 8 + Ay)
Patlıcan Kapya Biber Sosu (Bağımlılık Yapar)
Tahinli Kek
Erik Kayısı Kompostosu İftarlık
Kiymali Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |