Şekersiz Kayısılı Fit Tatlı
Şekersiz Kayısılı Fit Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı süt
- 1 kase dolusu kayısı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı nişasta
Şekersiz Kayısılı Fit Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sütü kaynatıp içine yıkanmış kayısıları atalım.
- Ocağın altını kapatıp bir saate yakın kayısıların şişmesini bekleyelim.
- Ilıdıktan sonra blendırdan geçirip tekrar tencereyi ocağa alalım.
- İçine zerdeçal, tarçın ekleyelim.
- Nişastayı da biraz sütle açıp tencerenin içine ek edelim.
- Kısık ateşte kıvam alana kadar tel çırpıcı ile daima karıştıralım.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatıp kuplara bölüştürelim.
- Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip ılıdıktan sonra buzdolabına alalım.
- Soğuyup kıvama oturduğunda istediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz.
- Biraz mayhoş bir tada sahip olup pratik ve de son derece sağlıklı bir tanım. Afiyet olsun. 😊🌼.
Şekersiz Kayısılı Fit Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















