Şekersiz Bal Kabaklı Cheesecake

Şekersiz Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 su bardağı yulaf
- 3 yemek kaşığı hurma püresi (kendimiz yapacağız)
Orta tabanı için;
- 200 gram labne
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı bal
Üst katmanı için;
- 1 su bardağı bal kabağı püresi (kendimiz yapacağız)
Şekersiz Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Alt taban hurma püresi için; bir kaç adet hurmanın çekirdeğini çıkarıp sıcak suda bekletin. Yarım saat sonra suyunu süzüp çatalla biraz ezin, hurma püreniz hazır.
- 1 su bardağı yulaf ve 3 yemek kaşığı hurma püresini uygunca karıştırın ve kalıba güzelce yayın. Şayet düzgün yayamazsanız, kullandığınız kaşığı orta sıra ıslatın.
- Orta taban için; 200 gram labne, 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı balı güzelce çırpıcı ile çırpın. Birinci katmanın üzerine döküp 175 derecede fırına koyuyoruz. Varsayımı 20-30 dakika pişecektir, denetimli olmakta yarar var.
- Üst taban için; fırında iken üst taban için bal kabağı püresi hazırlayacağız. Bal kabağını bir kaç dilime bölüp suda haşlıyoruz. Yumuşadıktan sonra bir tabakta çatal ile püre haline getirebilirsiniz.
- Fırından çıkardıktan sonra buzdolabında 10 dakika bekletiyoruz, buzdolabından çıkartıp bal kabaüı püresini üzerine yayıyoruz.
- Tekrardan buzdolabında isteğe bağlı bir müddette bekletip üzerine tahin ve ceviz koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Şekersiz Bal Kabaklı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
