Şekerpare (İçi Islak Tam Kıvam)
Şekerpare (İçi Islak Tam Kıvam) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 silme yemek kaşığı irmik
- 2 su bardağı+ yarım çay bardağı un
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Üzeri için ;
- 25-30 adet fındık içi
Şekerpare (İçi Islak Tam Kıvam) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için ;şeker ve su uygun bir tencere de karıştırılarak ocağa alınır kaynadıktan sonra 10 dakika orta ateşte pişirilir .
- 10 dakika sonunda limon ek edilir ve 5 dakika daha kaynatılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
- Fırın fansız 180 dereceye ayarlanır ve uygun bir kapta şeker yumurta ve pudra şekeri çırpılır üzerine kalan gereçler ( un ise denetimli ek edilir ).
- Hafif yumuşak ele yapışmayan bir kıvam olmalı ceviz büyüklüğünde modüller halinde şekil verilir.
- Yağlanmış tepsiye dizilir ve 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika altı üstü kızarana dek pişirilir.
- Pişen şekerparelerin üzerine soğuk şerbet ek edilip üzeri kapatılır şerbeti çektikten sonra 2 saat sonunda servis edilir deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
- Bu tarifle ceviz büyüklüğünde 25 adet şeker pare çıkıyor.
Şekerpare (İçi Islak Tam Kıvam) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








