Şekerpare (İçi Islak Tam Kıvam)

Şekerpare (İçi Islak Tam Kıvam) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 silme yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı+ yarım çay bardağı un
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Üzeri için ;

  • 25-30 adet fındık içi

Şekerpare (İçi Islak Tam Kıvam) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için ;şeker ve su uygun bir tencere de karıştırılarak ocağa alınır kaynadıktan sonra 10 dakika orta ateşte pişirilir .
  2. 10 dakika sonunda limon ek edilir ve 5 dakika daha kaynatılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
  3. Fırın fansız 180 dereceye ayarlanır ve uygun bir kapta şeker yumurta ve pudra şekeri çırpılır üzerine kalan gereçler ( un ise denetimli ek edilir ).
  4. Hafif yumuşak ele yapışmayan bir kıvam olmalı ceviz büyüklüğünde modüller halinde şekil verilir.
  5. Yağlanmış tepsiye dizilir ve 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika altı üstü kızarana dek pişirilir.
  6. Pişen şekerparelerin üzerine soğuk şerbet ek edilip üzeri kapatılır şerbeti çektikten sonra 2 saat sonunda servis edilir deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
  7. Bu tarifle ceviz büyüklüğünde 25 adet şeker pare çıkıyor.

Şekerpare (İçi Islak Tam Kıvam) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Kabak Yemeği
Fırında Soslu Kanat
Dubai Çikolatası (En Doğalı Ve Güzeli)
Şiveydiz
5 Dakikada Baton Bisküvi Tatlısı
Elmas Kurabiye
Hdabla | © 2025 |