Şekerpare (Hindistan Cevizli)

Şekerpare (Hindistan Cevizli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (bir adet sarı üzerine)
- 250 gram tereyağı ya da terem yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 5 su bardağı un (un markaya nazaran değişiklik gösterebilir o yüzden dört bardaktan sonrasını dikkatli olarak ekleyin)
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- Bir dilim limon
Şekerpare (Hindistan Cevizli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için gereçleri bir kaba alın ve karıştırın,şeker eriyince altını kısın 30 dakika sonra ılıtmak için soğuk bir yere koyun.
- Tüm sıvıları karıştırıp çırpın,sırasıyla öbür gereçleri ekleyin.
- Katı yağ dışarıda beklemiş olsun onu da ekleyip gerecimizi düzgünce birbirine karıştıralım.
- Unu elerken içersine kabartma tozu ve vanilya ekleyin.
- 5 su bardağı unun hepsini birden teğe eklemeyin,dört bardaktan sonrasını dikkatli olarak ekleyin fazla gelirse yarım bardak eksiltebilirsiniz.
- Hamurun kıvamı kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartıp elinizde yuvarlayıp,üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürün ve tam ortalarına bir adet fındık batırın.
- 160°c’de evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Şekerpareler fırından çıktıktan 5 dakika sonra ılık şerbeti ile buluşturalım.
Şekerpare (Hindistan Cevizli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













