Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta ( sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamında)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Limon(bir kaç damla)

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakacağız.
  2. Şekeri ve suyu orta ateşte tencerede yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyeceğiz.
  3. 5 dk daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatacağız ve ılımaya bırakalım.
  4. Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştıracağız.
  5. Unumuzu denetimli bir formda katalım.
  6. Hamur kulak göğsü kıvamından çok çok az katı olacak. Biçim verilebilinecek kadar.
  7. Ben fotoğraftaki üzere biçim verdim. Siz istediğiniz formu verebilirsiniz.
  8. Yumurta sarısını üzerine sürüp, çatalla üzerine çizikler atın.
  9. Önceden ısıtılmış 170- 80 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Benim fırınımda ortalama 20 dk civarı pişti. Fırınlar farklılık gösterebilir siz denetimli pişirin.
  10. Fırından çıkan şekerpareleri 1 dk kadar bekletip çabucak tek tek aksisini çeviriyoruz. Ve ılıyan şerbetimizi döküyoruz.
  11. 5-10 dk sonra şekerparelerimizin dikkatlice ön yüzünü çeviriyoruz. Bu türlü yapmamızdaki gaye şekerparenin heryeri şerbeti tam çekiyor. 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Unlu Mis Gibi Hamsi
Dubai Pastası
İftar Menüsü
Mantarlı Kremalı Tavuk Fileto
Demleme Usulü Salçalı Mantı
1 Kaşık Fıstıkla Fıstıklı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |