Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- Yarım paket margarin
- 1 yumurta ( sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamında)
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Limon(bir kaç damla)
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakacağız.
- Şekeri ve suyu orta ateşte tencerede yaklaşık 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyeceğiz.
- 5 dk daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatacağız ve ılımaya bırakalım.
- Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştıracağız.
- Unumuzu denetimli bir formda katalım.
- Hamur kulak göğsü kıvamından çok çok az katı olacak. Biçim verilebilinecek kadar.
- Ben fotoğraftaki üzere biçim verdim. Siz istediğiniz formu verebilirsiniz.
- Yumurta sarısını üzerine sürüp, çatalla üzerine çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 170- 80 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Benim fırınımda ortalama 20 dk civarı pişti. Fırınlar farklılık gösterebilir siz denetimli pişirin.
- Fırından çıkan şekerpareleri 1 dk kadar bekletip çabucak tek tek aksisini çeviriyoruz. Ve ılıyan şerbetimizi döküyoruz.
- 5-10 dk sonra şekerparelerimizin dikkatlice ön yüzünü çeviriyoruz. Bu türlü yapmamızdaki gaye şekerparenin heryeri şerbeti tam çekiyor. 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





