Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un (kontrollü)

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzerine;

  • Bütün fındık

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetin hazırlayalım şeker ve suyu kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ek edip 10 dakika kaynatalım bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
  2. Yoğurma kabına tereyağı, pudra şekeri, hindistan cevizi, yumurta, irmik, kabartma tozu, vanilya, ve azar azar un ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan küçük modüller alıp yuvarlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst pişirelim.
  5. Fırından alınca 3-4 dakika bekleyelim birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim buzdolabında dinlendirirsek çok daha hoş olur.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaytaz Böreği
Nohut Yemeği
Limonlu Kek
Sıcak Ayların Vazgeçilmezi Soğuk Çorba
Kıbrıs Tatlısını Bir De Böyle Deneyin
Sütlü Mantar Çorbası
Hdabla | © 2025 |