Şekerpare
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un (kontrollü)
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzerine;
- Bütün fındık
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetin hazırlayalım şeker ve suyu kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ek edip 10 dakika kaynatalım bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına tereyağı, pudra şekeri, hindistan cevizi, yumurta, irmik, kabartma tozu, vanilya, ve azar azar un ek ederek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan küçük modüller alıp yuvarlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst pişirelim.
- Fırından alınca 3-4 dakika bekleyelim birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim buzdolabında dinlendirirsek çok daha hoş olur.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






