Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un
Şerbeti için:
- 4 buçuk su bardağı su
- 3 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 dilim limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti için tencereye su ve şekeri alın.
- Şeker eriyene kadar karıştırın.
- 10 dakika kaynatın.
- Limon suyunu ekleyin.
- 5 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için yoğurma kabına yumurtaları, tereyağı, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp güzelce karıştırın unu ek edip kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın ve oval formu verin üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla uzunluktan boya çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Pişirme kağıdını tepsiden alın.
- Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün.
- 1-2 saat tatlınızı dinlendirin.
- Dilediğiniz üzere süsleyip fıstık tozu süsleyin servis edebilirsiniz. Afiyet olsun şimdiden 🥰👍.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



