Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağı yada margarin
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Biraz limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız 3 bardak ekleyin)
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve şekeri tencereye alalım.
  2. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynamaya başlayınca limon sıkalım ve kaynadıktan sonra 8-9 dk daha kaynatalım.
  4. Tereyağı, yumurta beyazı, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı derin bir kapta karıştıralım.
  5. İrmik ve limon kabuğu rendesi ekleyip tekrar karıştıralım.
  6. En son elenmiş un ve kabartma tozunu ek ederek güzelce yoğuralım.
  7. Yumuşak bir hamur olsun.
  8. Cevizden az büyük bezeler yuvarlayıp biçim verip tepsiye dizelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dk kızarana kadar pişirelim. Her fırında pişme mühleti değişebilir.
  10. Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti gezdirelim. 1-2 saat sonra servis edip yiyelim.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Tarator Sos
Bisküvili Pasta
Şeftali Salatalı, Diyet Somon Bowl
Açma
Pancar Mezesi
El Açması Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |