Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1oo gr oda ısısında tereyağ yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 yumurta + 1 yumurta sarısıda üzeri için
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Portakal kabuğu rendesi
- 5-6 çay bardağı un ( ele yapışmayan yumuşacık bir kıvamı olacak)
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 2-3 damla limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbetimizi hazırlayıp soğumaya alalım zira şerbet soğuk olacak parelerimiz ılık olmalı.
- Bütün materyalleri karıştırıp yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
- Şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıp 170 derece 25 dk denetimli pişirin.
- İlk sıcağı çıkınca şerbeti dökün lütfen.Afiyet olsun.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
