Şekerli Kurabiye

Şekerli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzerine;

  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Şekerli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün materyalleri birleştirip, bir hamur elde ediyoruz ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp, yuvarlayıp, toz şekere batırıp, tepsiye dizelim.
  3. 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim, fırınların pişirme müddeti değişiklik gösterebilir bu yüzden denetimli bir biçimde pişirelim.
  4. Fırından çıkınca yumuşak oluyor lakin biraz bekleyince sertleşip kurabiye kıvamı alıyor. Deneyeceklere afiyet olsun.

Şekerli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı
Kıymalı Rulo Patates
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Pesto Soslu Makarna (Burrata Peyniri Eşliğinde)
Pofidik Poğaça
Kuru Üzümlu Kakaolu Nişastalı Pamuk Kek
Hdabla | © 2024 |