Şekerli Kurabiye

Şekerli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 kaşık yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzerine;
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Şekerli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyalleri birleştirip, bir hamur elde ediyoruz ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp, yuvarlayıp, toz şekere batırıp, tepsiye dizelim.
- 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim, fırınların pişirme müddeti değişiklik gösterebilir bu yüzden denetimli bir biçimde pişirelim.
- Fırından çıkınca yumuşak oluyor lakin biraz bekleyince sertleşip kurabiye kıvamı alıyor. Deneyeceklere afiyet olsun.
Şekerli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



