Şekerli Börek (Antep Şekerli Börek)
Şekerli Börek (Antep Şekerli Börek) Tanımı İçin Malzemeler
Pide hamuru için;
- Yarım çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 300 gram kadar rendelenmiş tuzsuz antep peyniri
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı toz antep fıstığı
Şekerli Börek (Antep Şekerli Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pide hamurunu hazırlamak için bir kaba suyu, sütü, şekeri ve mayayı ekliyoruz maya özleştikten sonra zeytinyağı ve yoğurdu ekleyip, karıştırıyoruz en son üzerine tuz ve unu ekleyip, yavaş yavaş yoğuruyoruz unu denetimli ekleyelim kulak göğsü kıvamı alan hamuru 20 dakika kadar dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Bu ortada iç harcını hazırlayalım, derin bir kaba rendelenmiş peyniri, yumurtayı şekeri ve antep fıstığını ekleyip harmanlayalım.
- Hazırladığımız harçlar için dinlenen hamuru bezelere ayırıp, pideler biçiminde açalım ve iç harçlarını ekleyip, pide biçimini verelim hazırladığımız pidelerin kenarlarını su ile yumuşatalım.
- 170 derede fırında alt üst kızarana kadar pişirelim, pişirirken fırına bir kap su koyarsanız pideniz sert olmaz hepsi bu kadar.
- Pişen pidelerinizi dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun 🫶🏻🫶🏻
Şekerli Börek (Antep Şekerli Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















