Şekerlemeli Kremalı Cupcake

Şekerlemeli Kremalı Cupcake Tanımı İçin Malzemeler

Cupcakeler için:

  • 120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 120 gram toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 120 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 (çeyrek) şu bardağı süt
  • 1 paket vanilin

Pembe krema için:

  • 1 paket krem şanti
  • Birkaç damla pembe besin boyası

Üzeri için:

  • Renkli kalp ve yıldız halinde şekerlemeler

Şekerlemeli Kremalı Cupcake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Cupcake’leri hazırlayın: fırını 180°c’ye (önceden ısıtılmış) ayarlayın. Muffin kalıbına kağıt kek kalıplarını yerleştirin.
  2. Geniş bir kapta tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Yumurtaları teker teker ekleyip her eklemeden sonra yeterlice karıştırın.
  4. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın.
  5. Unlu karışımı yavaş yavaş tereyağlı karışıma eklerken bir yandan da sütü ve vanilya özütünü ekleyin ve tüm materyaller güzelce karışana kadar çırpın. Çok fazla karıştırmamaya ihtimam gösterin.
  6. Hazırladığınız cupcake hamurunu muffin kalıplarına eşit formda paylaştırın (her kalıbın yaklaşık 2/3’ü dolacak şekilde).
  7. Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar, üzerleri yavaşça kızarana kadar pişirin.
  8. Fırından alın ve kalıplarda 5 dakika soğuttuktan sonra tel bir ızgara üzerine alarak büsbütün soğumasını bekleyin.
  9. Pembe kremayı hazırlayın:.
  10. Kremşantiyi hazırlayın ve pembe besin boyasıyla karıştırın.
  11. Cupcake’leri süsleyin: tamamen soğuyan cupcake’lerin üzerine hazırladığınız pembe kremayı bir spatula yahut krema sıkma torbası yardımıyla istediğiniz biçimde sürün yahut sıkın.
  12. Üzerlerini renkli kalp ve yıldız halindeki şekerlemelerle süsleyin. Afiyet olsun!.

Şekerlemeli Kremalı Cupcake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ginger Shot
El Açması Ispanaklı Börek
Katmer
Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı)
Beyaz Lahana Salatası
En Güzel Aşure Tarifim (Muharrem Ayı Özel)
Hdabla | © 2025 |