Şeker Pare (Tam Tutan Tarif)

Şeker Pare (Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Şeker Pare (Tam Tutan Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım, kaynatalım. Kaynadıktan sonra altını kısalım 15 dakika daha kaynatıp, kapatalım.
  2. Un hariç bütün gereçleri derin bir kaba alalım, karıştıralım, unuda yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
  3. Cevizden biraz büyük kesimler koparıp, yuvarlayalım, üzerine fındık yahut badem koyalım.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 200°c 25dakika pişirelim.
  5. Fırından çıkardığımız şeker parelerin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdiririm.

Afiyet olsun.

Şeker Pare (Tam Tutan Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Domates Dilimleri
Trileçe
Fırında Cipsli Çıtır Tavuk
Tiramisu Pankek (Diyete Uygun)
Tam Buğday Unu Krebi
Tarçınlı Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |