Şeker Pare

Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım, kaynatalım. Kaynadıktan sonra altını kısalım 15 dakika daha kaynatıp, kapatalım.
  2. Un hariç bütün gereçleri derin bir kaba alalım, karıştıralım, unuda yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
  3. Cevizden biraz büyük modüller koparıp, yuvarlayalım, üzerine fındık yahut badem koyalım.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180°c 30-35 dakika pişirelim.
  5. Fırından çıkardığımız şeker parelerin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdiririm.

Afiyet olsun.

Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Yaban Mersinli Cheesecake
Bebeklere Kıymalı Patates Yemeği
Bol Soslu Islak Kek
Ev Yapımı Pizza
Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet