Şeker Pare

Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım, kaynatalım. Kaynadıktan sonra altını kısalım 15 dakika daha kaynatıp, kapatalım.
- Un hariç bütün gereçleri derin bir kaba alalım, karıştıralım, unuda yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım.
- Cevizden biraz büyük modüller koparıp, yuvarlayalım, üzerine fındık yahut badem koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°c 30-35 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardığımız şeker parelerin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdiririm.
Afiyet olsun.
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






