Şeker Pare

Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı un
- 1 adet hamur kabartma tozu
- 1 adet vanilya
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel 2 su bardağı şekeri ve 2. 5 su bardağı suyu bir küçük tencerenin içine koyup vanilyamızıda ekleyip ,ılık şerbet olarak karıştıralım eriyene kadar. Bu şerbeti başka bir yere koyalım gereçlerimizi hazırlayalım.
- 2 yumurtanın 1 sarısını ayırarak başkalarını 1 su bardağı şeker ile beyazlaşıncaya dek çırpalım. Akabinde 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip bir tık daha karıştırıp 3. 5 su bardağı unumuzu ve hamur kabartma tozumuzu ekleyip elimizle yoğuralım.
- Küçük bezeler halinde biçim verip tepsimize dizelim. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp bir bıçak yardımı ile çizgiler çizelim.
- Fırına 180 derecede kızarıncaya kadar pişirelim.
- Çıkan tatlımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbetimizi üzerine dökelim. Üzerine hindistan cevizi, antep tozu ceviz modülleri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

