Şeker Hamurlu Butik Kurabiye

Şeker Hamurlu Butik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında dinlenmiş)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- Aldığı kadar un
- 1 paket vanilya
Üstü için;
- Renkli şeker hamuru
- Yapıştırmak için su
Şeker Hamurlu Butik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve pudra șekerini bir kaba alın.Yoğurmaya başlıyoruz.
- Sonra yağ, nişasta, alabildiği kadar un ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz. Kabarmasın istediğimizden kabartma tozu eklemiyoruz.
- Hamuru tam homojen olana kadar yoğuruyoruz.
- 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Yağlı kağıt ortasında 1 cm kalınlığında açın.
- İstediğimiz kalıplarla kesip tepsiye aldıktan sonra ben yayılmaması için 2 saat kadar buz dolabında beklettim sonrasında dolaptan alıp kürdanla kabarmasını önlemek için birkaç kez deliyoruz.
- Önceden ısınmış 160° fırında 10-15 dk ortasında takip ederek pişiriyoruz. Kenarları kızarana kadar.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamurunu biraz yoğurup kurabiyeleri kestiğimiz kalıplarla şeker hamurunu da kesip, kurabiyenin üzerine yumurta fırçasıyla hafif su sürüp şeker hamurunu yapıştırıyoruz.
- İsimli yapılmak isterse harf kaşelerinden yardım alınabilir 🙏🏻.Afiyet olsun 🌸.
Şeker Hamurlu Butik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




