Şehriyeli Yayla Çorbası

Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1,5 litre soğuk su

Sosu için;

  • Tereyağ
  • Nane

Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, un, yumurta ve şehriyeyi homojen hale gelene kadar karıştırılır.
  2. Üzerine suyu eklenip kaynayana kadar daima katıştırılır. Yoksa kesilir.
  3. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pişmeye bırakın.
  4. Piştikten sonra tuzu eklenir.
  5. Ayrı bir tavada tereyağ eritilip nane eklenir.
  6. Nanenin yanmamasına dikkat edin.
  7. Çorbaya ek ettikten sonra bir kaç taşım daha kay atıp servis edebilirsiniz.

Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Pizzalar
Kastamonu Ekşili Pilav
Mantarlı Kolay Fettuccine
Hamburger
Ocakta Çikolata Soslu Kakaolu Kek
Mayasız Şipşak Poğaça
Hdabla | © 2025 |