Şehriyeli Yayla Çorbası

Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1,5 litre soğuk su

Sosu için;

  • Tereyağ
  • Nane

Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, un, yumurta ve şehriyeyi homojen hale gelene kadar karıştırılır.
  2. Üzerine suyu eklenip kaynayana kadar daima katıştırılır. Yoksa kesilir.
  3. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pişmeye bırakın.
  4. Piştikten sonra tuzu eklenir.
  5. Ayrı bir tavada tereyağ eritilip nane eklenir.
  6. Nanenin yanmamasına dikkat edin.
  7. Çorbaya ek ettikten sonra bir kaç taşım daha kay atıp servis edebilirsiniz.

Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Pratik En Kolay Cocostar Pasta
Meyhane Pilavı
Pankekten Porsinyonluk Pasta
Dubai Çikolatası
Patates Püresi Üstüne Soslu Köfte (Sevgililer Günü Menüsü)
Taze Kabak Yemeği (Taze Kabağı Böyle Deneyin)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet