Şehriyeli Yayla Çorbası

Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şehriye
- 1,5 litre soğuk su
Sosu için;
- Tereyağ
- Nane
Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, un, yumurta ve şehriyeyi homojen hale gelene kadar karıştırılır.
- Üzerine suyu eklenip kaynayana kadar daima katıştırılır. Yoksa kesilir.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra tuzu eklenir.
- Ayrı bir tavada tereyağ eritilip nane eklenir.
- Nanenin yanmamasına dikkat edin.
- Çorbaya ek ettikten sonra bir kaç taşım daha kay atıp servis edebilirsiniz.
Şehriyeli Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
