Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 2 su bardağı tavuk suyu yahut hazır tavuk bulyon
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 litre sıcak su
Üzeri için;
- Pul biber
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tenceremize zeytinyağı yahut sıvı yağımızı döküp ocağın üstüne alıyoruz .
- Daha sonra unumuzu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 2 dakika unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Salçamızı ekleyip biraz kavurduktan sonra üzerine 1 litre sıcak su döküp çırpıcı yardımıyla çorbamızı açıyoruz, o esnada topak topak olmaması için kısık ateşte ve çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
- Daha sonra tel şehriyeyi,tavuk suyunu yahut tavuk bulyonu ekleyip karıştırın ve tuzunu nanesinide ekledikten sonra yaklaşık iki dakika daha pişirin, orta ara karıştıralım ki makarnalar tabanına yapışmasın .
- İki yahut üç dakika sonra pişen çorbamız servise hazırdır,dilerseniz üzerine bir tutam pul biber ekleyin ve limon sıkın hakikaten çok lezzetli olur, ben kesinlikle haftada iki sefer yaparım çokta şifalı bir tanımdır denemenizi tavsiye ederim şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 😋👍🍵.
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

