Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo yerli pirinç
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ben ayçiçek yağı kullandım) isterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz
  • 1 tatlı kaşığından çok az tuz
  • 1,5 su bardağı su

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinci bir kaba alıp içine sıcak su koyalım. 15-20 dakika beklettikten sonra bir süzgece alıp, soğuk su ile güzelce yıkayalım ve süzelim.
  2. Orta ateşte; ocağa koyduğumuz tencere yağımızı koyalım. Biraz kızdırdıktan sonra şehriyeyi ekleyelim. Rengi altın kahverengi olana kadar kavuralım (5 dakika)
  3. Pirinci ekleyelim. Şehriye ile kavurmaya başlayalım. Bu ortada tuzunu atalım. (pirinç pilavında tuz evvelden atılır. Tane tane olmasını sağlar) 3-4 dakika kavurmaya devam edelim.
  4. Kavurduğumuz pirincin üzerine 1,5 su bardağı su ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte kaynamasını bekleyelim. (4-5 dakikada kaynıyor)
  5. Kaynama başlayınca ocağın altını kısalım ve pirinç suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Pirinç suyunu çekince ocağın altını kapatalım. Tencerenin kapağı kapalı formda 30 dakika dinlendirelim (demlenmesini bekleyelim) dinlendikten sonra pilavı karıştıralım ve 5-10 dakika daha bekledikten sonra servis edelim.
  7. Püf noktası:Pilav pişince 30 dakika dinlendirelim. Dinlenmeden servis ederseniz pilav lapa olur. Tuzunu kavururken atın. Evvelce atılan tuz pilavı daha canlı yapar. Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mangal Tadını Aratmayan Fırında Çöp Şiş Tavuk
Domatesli Fit Ekmek Üstü Kahvaltı Tarifi
Arpa Şehriye Salatası
Tavuklu Mantarlı Rulolar (Videolu)
Şeftalili Cheesecake
Fonksiyonel Süper Tohumlu Bazlama
Hdabla | © 2025 |