Şehriyeli Pirinç Pilavı
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı baldo yerli pirinç
- 2 yemek kaşığı şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (ben ayçiçek yağı kullandım) isterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz
- 1 tatlı kaşığından çok az tuz
- 1,5 su bardağı su
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinci bir kaba alıp içine sıcak su koyalım. 15-20 dakika beklettikten sonra bir süzgece alıp, soğuk su ile güzelce yıkayalım ve süzelim.
- Orta ateşte; ocağa koyduğumuz tencere yağımızı koyalım. Biraz kızdırdıktan sonra şehriyeyi ekleyelim. Rengi altın kahverengi olana kadar kavuralım (5 dakika)
- Pirinci ekleyelim. Şehriye ile kavurmaya başlayalım. Bu ortada tuzunu atalım. (pirinç pilavında tuz evvelden atılır. Tane tane olmasını sağlar) 3-4 dakika kavurmaya devam edelim.
- Kavurduğumuz pirincin üzerine 1,5 su bardağı su ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte kaynamasını bekleyelim. (4-5 dakikada kaynıyor)
- Kaynama başlayınca ocağın altını kısalım ve pirinç suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pirinç suyunu çekince ocağın altını kapatalım. Tencerenin kapağı kapalı formda 30 dakika dinlendirelim (demlenmesini bekleyelim) dinlendikten sonra pilavı karıştıralım ve 5-10 dakika daha bekledikten sonra servis edelim.
- Püf noktası:Pilav pişince 30 dakika dinlendirelim. Dinlenmeden servis ederseniz pilav lapa olur. Tuzunu kavururken atın. Evvelce atılan tuz pilavı daha canlı yapar. Afiyet olsun.
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















