Şehriyeli Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)
  • 1/2 (yarım) limonun suyu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci sıcak suda 15-20 dakika bekletin, sonra düzgünce yıkayıp süzün.
  2. Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın, ısıtın.
  3. Şehriyeyi ekleyip altın sarısı rengini alana kadar kavurun.
  4. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  5. Şeker ve tuzu ekleyin, akabinde limon suyunu ek edin. Karıştırın.
  6. Sıcak suyu tencereye ekleyin, kapağını kapatın ve evvel yüksek ateşte, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin.Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk
Evde Fıstık Nasıl Yapılır?
Kadınbudu Köfte (Sırrı İçinde Saklı)
Taze Barbunya Pilaki
Çikolatalı Truff
Kremalı Salçalı Makarna
Hdabla | © 2025 |