Şehriyeli Pirinç Çorbası

Şehriyeli Pirinç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 modül et kemikli et (yada tavuk eti olabilir)
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 yemek kaşığı zeytinyağ ile tel şehriyeyi pembeleşene kadar kavuralım kenarda dursun.
  2. 8 su bardağı suyla eti güzelce yumuşayıncaya kadar haşlayıp eti içinden alıp didikleyelim (eğer buzlukta et suyunuz varsa onunlada yapabilirsiniz)
  3. Diğer tarafta tereyağı tencereye alıp salçaları bir iki çevirip, kavuralım et suyunu ekleyelim toplamda 6sunardağı olacak yetmezse olağan şu ekleyelim karıştıralım.
  4. Kaynamaya başlayınca yıkadığımız pirinci şehriyeyi didiklediğimiz eti biberleri tuzu koyalım bir karıştırıp kapağını kapatalım. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yerken bol limon sıkalım.

Şehriyeli Pirinç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Makarna
Tavuklu Bezelye Yemeği
Pırasalı Kek Börek
Doğal Retınol Tarifi
Safran Çayı: Doğanın Altın Baharatıyla Sağlık Ve Huzur (Videolu)
Adıyaman Besni Tavası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet