Şehriyeli Pirinç Çorbası

Şehriyeli Pirinç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 modül et kemikli et (yada tavuk eti olabilir)
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 yemek kaşığı zeytinyağ ile tel şehriyeyi pembeleşene kadar kavuralım kenarda dursun.
  2. 8 su bardağı suyla eti güzelce yumuşayıncaya kadar haşlayıp eti içinden alıp didikleyelim (eğer buzlukta et suyunuz varsa onunlada yapabilirsiniz)
  3. Diğer tarafta tereyağı tencereye alıp salçaları bir iki çevirip, kavuralım et suyunu ekleyelim toplamda 6sunardağı olacak yetmezse olağan şu ekleyelim karıştıralım.
  4. Kaynamaya başlayınca yıkadığımız pirinci şehriyeyi didiklediğimiz eti biberleri tuzu koyalım bir karıştırıp kapağını kapatalım. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yerken bol limon sıkalım.

Şehriyeli Pirinç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte
Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At)
Diyet Ekmek
3 Portakal İle Limotana
Soğan Mezesi (10 Dakikada Hazır)
Taratorlu Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |