Şehriyeli Pirinç Çorbası

Şehriyeli Pirinç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 modül et kemikli et (yada tavuk eti olabilir)
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Şehriyeli Pirinç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ ile tel şehriyeyi pembeleşene kadar kavuralım kenarda dursun.
- 8 su bardağı suyla eti güzelce yumuşayıncaya kadar haşlayıp eti içinden alıp didikleyelim (eğer buzlukta et suyunuz varsa onunlada yapabilirsiniz)
- Diğer tarafta tereyağı tencereye alıp salçaları bir iki çevirip, kavuralım et suyunu ekleyelim toplamda 6sunardağı olacak yetmezse olağan şu ekleyelim karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca yıkadığımız pirinci şehriyeyi didiklediğimiz eti biberleri tuzu koyalım bir karıştırıp kapağını kapatalım. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Yerken bol limon sıkalım.
Şehriyeli Pirinç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






