Şehriyeli Pilav

Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı tel şehriye (dilerseniz arpa şehriye de kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su (sıcak yahut soğuk farketmez)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta ateşte sıvı yağ ve tel şehriyeyi ocağa alalım.
  2. Şehriyelerin rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Sonrasında yıkanmış pirinçleri kavrulan şehriyeye ekleyelim.
  4. 2-3 dk kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyelim.
  5. Su kaynayınca ocağın altını kısalım, pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.

Not: piştikten sonra 15 dk demlenmeye bırakalım daha lezzetli oluyor.

Afiyet olsun 😊.

Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köstebek Pasta
Yoğurtlu Makarna Salatası
Damla Çikolatalı Cookies
Minik Ispanaklı Lorlu Gözleme
Etli Ramen
Kıyma Şöleni
Hdabla | © 2025 |