Şehriyeli Kabak Mezesi

Şehriyeli Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg taze kabak
- 1 demet dereotu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 avuç iri kıyılmış ceviz
Şehriyeli Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye 3 su bardağı suyu koyup kaynatalım, kaynayan suya şehriyeyi ek edip haşlayalım.
- Haşlanmış şehriyeyi süzgeçten suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
- Tavaya yağı koyup rendeleyip suyunu sıktığımız kabağı koyup suyunu salıp çekene kadar pişirelim ve şehriyeyle karıştıralım.
- Ayrı bir kaba süzme yoğurt, dereotu, sarımsak karıştırıp mezeye ek edelim.
- Tavaya yağı koyup iri doğranmış cevizi hafif kavuralım.
- Üzerine biberi ek edip bir kaç tıp çevirelim, servis tabağına aldığımız mezenin üzerine dökelim afiyet olsun.
Şehriyeli Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


