Şehriye Salatası

Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şehriye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 2-3 adet közlenmiş biber
  • 1 adet havuç
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 kase kornişon mısır
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şehriyeler tencereye alınıp, sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Şehriyeler kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar ılık su ve 1 tatlı kaşığı tuz ek edilir.
  3. Karıştırılıp, kapağı kapatıldıktan sonra şehriyeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.
  4. Pişen şehriyeler soğumaya alınır.
  5. Soğuyan şehriyeler genişçe bir kaba alınır, öbür gereçlerde doğranıp, rendelenip, şehriye ile karıştırılır.

Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Kavurması
Patatesli Tuzlu Kek
Borcam Tatlısı
Tiriliçe (Pastane Tarifi Büyük Borcama Göre Ölçü)
Meyveli Yoğurt 3 (Ara Öğün)
Starbucks Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |