Şehriye Salatası
Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 2-3 adet közlenmiş biber
- 1 adet havuç
- 5-6 adet kornişon turşu
- 1 kase kornişon mısır
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şehriyeler tencereye alınıp, sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Şehriyeler kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar ılık su ve 1 tatlı kaşığı tuz ek edilir.
- Karıştırılıp, kapağı kapatıldıktan sonra şehriyeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirilir.
- Pişen şehriyeler soğumaya alınır.
- Soğuyan şehriyeler genişçe bir kaba alınır, öbür gereçlerde doğranıp, rendelenip, şehriye ile karıştırılır.
Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






