Şehriye Çorbası
Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 – 5 buçuk su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
Süslemek için;
- 1 tutam maydanoz
Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tencereye koyunuz, eridikten sonra unu ek ediniz, rengi değişene kadar kavurunuz.
- Sonra salçayı koyup bir iki çeşit karıştırınız.
- Üzerine şehriyeyi ekleyiniz .
- Tuzunu, çeşniyi ve suyunu ekleyip kapağını kapatınız.
- Piştikten sonra üzerine maydanoz serperek servis yapınız.
Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








