Şehriye Çorbası

Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 tane soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (ben biber salçası kullandım)
- 70 gram tereyağı
- 1 dolu yemek kaşığı un
- Tuz
- Kırmızı biber
- Nane
- Fesleğen
- Maydanoz
- 1 buçuk litre kadar su
Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan,sarımsak ve kapya biberi küp küp doğrayalım.
- Tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Un ekleyip biraz daha kavuralım.
- Kırmızı toz biberi ve salçayı ekleyip karıştıralım.
- Şehriye ve suyunu ekleyelim.
- Kaynayana kadar karıştıralım.
- Son olarak tuz ve nane ekleyelim, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim.
- Son olarak ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz.
Not: et yahut tavuk suyu kullanırsanız daha lezzetli.
Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






