Şehriye Çorbası

Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 1 tane soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber salçası kullandım)
  • 70 gram tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Fesleğen
  • Maydanoz
  • 1 buçuk litre kadar su

Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan,sarımsak ve kapya biberi küp küp doğrayalım.
  2. Tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Un ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Kırmızı toz biberi ve salçayı ekleyip karıştıralım.
  5. Şehriye ve suyunu ekleyelim.
  6. Kaynayana kadar karıştıralım.
  7. Son olarak tuz ve nane ekleyelim, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim.
  8. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis edebilirsiniz.

Not: et yahut tavuk suyu kullanırsanız daha lezzetli.

Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:3 Renkli Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhlama
Sütlaç
Portakallı Kurabiye
Portakallı Kek
Tavada Yalancı Su Böreği Tarifi (Videolu)
Ayva Tatlısı
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.