Şehrazat Tatlısı

Şehrazat Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı galeta unu

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 3-4 limon damlası

Kreması için;

  • 5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 200 ml sıvı krema

Üzeri için;

  • Fıstık tozu yahut kırığı

Şehrazat Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için şekeri ve suyu cezveye alıp üzerine 3 -4 damla limon suyu ekleyelim .
  2. 10 dakika kadar kaynatalım.
  3. Hamuru için şeker ve yumurtayı çırpalım sonra öteki bütün gereçleri ekleyelim .
  4. Hamuru sıkma torbasını alalım kaselerimizi fırça ile yağlayalım ve eşit halde hamurları paylaşalım.
  5. 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
  6. Kreması için sıvı krema ve vanilin hariç başka materyalleri ekleyip göz göz olana kadar karıştıralım.
  7. Kremamız piştikten sonra ortada karıştıralım ılık olunca üzerine vanilin ve kremayı ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpalım.
  8. Pişen kekimizi fırından çıkartıp 5 dakika sonra sıcak şerbeti üzerine çıkacak kadar dökelim iyicene soğuduktan sonra kremamızı üzerine dökelim ve fıstık ile süsleyelim 👍🏻🦋.

Şehrazat Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakikada Hazırlanan Fırında Patlıcanlı Kıymalı Tepsi Yemeği (Videolu)
Pratik Klasik Kakaolu Kek Tarifi
Cevizli Kek
Kinoa İle Meksika Fasulyesi Salatası
Bolonez Soslu Makarna
İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri
Hdabla | © 2025 |