Şehrazat Tatlısı

Şehrazat Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı galeta unu
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 3-4 limon damlası
Kreması için;
- 5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 200 ml sıvı krema
Üzeri için;
- Fıstık tozu yahut kırığı
Şehrazat Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şekeri ve suyu cezveye alıp üzerine 3 -4 damla limon suyu ekleyelim .
- 10 dakika kadar kaynatalım.
- Hamuru için şeker ve yumurtayı çırpalım sonra öteki bütün gereçleri ekleyelim .
- Hamuru sıkma torbasını alalım kaselerimizi fırça ile yağlayalım ve eşit halde hamurları paylaşalım.
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Kreması için sıvı krema ve vanilin hariç başka materyalleri ekleyip göz göz olana kadar karıştıralım.
- Kremamız piştikten sonra ortada karıştıralım ılık olunca üzerine vanilin ve kremayı ekleyip mikser ile 3-4 dakika çırpalım.
- Pişen kekimizi fırından çıkartıp 5 dakika sonra sıcak şerbeti üzerine çıkacak kadar dökelim iyicene soğuduktan sonra kremamızı üzerine dökelim ve fıstık ile süsleyelim 👍🏻🦋.
Şehrazat Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












