Şeftalisi Bol Şeftalili Kek
Şeftalisi Bol Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanillin
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı toz şeker (şeftalileri bulamak için)
- 2 çay kaşığı tarçın
- 3 büyük yumurta (orta yahut küçükse 4)
- 350 gram yoğurt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1-2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 4 adet iri şeftali
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Şeftalisi Bol Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri dilimleyin.
- Şekerle tarçını karıştırın.
- Şeftalileri derin bir kapta bu karışıma bulayın. (şeftalilerin her yeri karışıma bulanmıyor, biraz bekledikten sonra karışım sulanıyor ve bu suyla birlikte şeftaliler karışımı daha güzel alıyor. ).
- Kuru gereçleri derin bir kapta güzelce karıştırın.
- Tepsiyi yağlayın. Bu tanım büyük fırın tepsisine uygundur.
- Fırını 180 derecede evvelden ısıtın.
- Önce yumurtayla şekeri, sonra başka ıslak gereçleri karıştırıp çırpın.
- Ardından kurularla birleştirin.
- Kuruları ekledikten sonra mikser kullanmamayı tercih edin yahut az çırpın.
- Hamurun yarısını yağladığınız tepsiye dökün.
- Üstüne bir sıra şeftalileri dizin.
- Hamurun kalan kısmını dökün.
- Bir sıra daha şeftali dizin.
- 180 derecede evvelce ısıtılmış fırına verin. Ben 50 dakika pişirdim.
- 40 dakikadan sonra kürdanla denetim ederek fırınınızın durumuna nazaran süreyi kendiniz ayarlayın.
- Kek soğuduktan sonra pudra şekeriyle süsleyin.
Şeftalisi Bol Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










