Şeftalili Ters Yüz Keki
Şeftalili Aykırı Yüz Keki Tanımı İçin Malzemeler
Taban için:
- Yaklaşık 40 gram tereyağı
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 4-5 adet dilimlenmiş şeftali yahut nektarin
Kek hamuru için:
- Yaklaşık 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/3 çay kaşığı tuz
- Yaklaşık 140-145 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1+1/4 (çeyrek) su bardağı toz şeker
- 3 büyük uzunluk oda sıcaklığında yumurta
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
Şeftalili Zıt Yüz Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kalıbın tabanına yağlı kağıt serin.
- Üzerine tereyağı sürün ve şekeri yayın.
- Şeftali dilimlerini yerleştirin.
- Kek hamuru için, oda sıcaklığındaki tereyağı ve toz şekeri yeterlice çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
- Geriye kalan tüm kek gereçlerini ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız kek hamurunu şeftalilerin üzerine dikkatlice dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, ortalama 45-55 dakika yahut kürdan testi pak çıkana kadar pişirin.
- Fırından fırına müddet değişebilir, denetimli olmakta yarar var.
Şeftalili Aykırı Yüz Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








