Şeftalili Ters Kek
Şeftalili Zıt Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı şeker (şeftalinin üzerine dökmek için)
Şeftalili Aykırı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekerimizi köpük olana kadar mikserle karıştıralım ,sıvı yağ,süt,un,kabartma tozu,vanilya,un eklenir güzelce karıştırılır onu bir kenara alıyoruz.
- Şeftalileri dilimliyoruz ,yapışmayan bir tavaya 2 yemek kaşığı şekerimizi döküyoruz ,üzerine şeftalileri diziyoruz ,ocağı açıyoruz şeftaliler suyunu saldıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Kekimizin harcını şeftalilerin üzerine döküp 200 derece fırında 30 dk pişiriyoruz .
- Bir kürdan ile kekimize batırıp pişip pişmediğini denetim edip sonra fırından çıkarıp kekimiz soğuduktan sonra karşıt çeviriyoruz afiyet olsun.
Şeftalili Karşıt Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








