Şeftalili Kek
Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Şeftali
- File badem yahut fındık kırığı
Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker, yoğurt, sıvı yağ ve vanilyayı boza kıvamına gelene kadar çırpalım. 1 su bardağı üzerinin sosu için ayıralım.
- Kalan karışıma 3 yumurtayı ekleyip tekrar çırpalım.
- Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip çırpalım.
- Altına yağlı kâğıt serdiğimiz kelepçeli kabımıza boşaltıyoruz.
- Dilimlediğimiz şeftalileri kek harcımızın üzerine diziyoruz. Şeftalilerimiz ne çok ince nede kalın olmalı.
- Üzerine file badem serpiştirdikten sonra evvelden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırından aldığımız kekin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra ayırdığımız sosu üzerine döküyoruz.
✨ kelepçeli kalıbım 19 cm di, 22 yahut 24 cmlik kalıplarda da yapabilirsiniz lakin 1 tık daha ince olur.
✨ olağan kek harçlarına nazaran kekiniz daha koyu oluyor buda üzerine dilimlediğimiz meyve dilimi alta çökmüyor.
✨ üzerine dizdiğimiz meyve tartı yaptığı için çok fazla kabarmıyor tasa etmeyiniz.
Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















