Şeftalili Kek
Şeftalili Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt (sulu tarafı)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 4 yumurta
- 2 su bardağı un+2 yemek kaşığı
Üzeri için;
- 2 adet şeftali
- File badem (isteğe nazaran fındık da olur)
Şeftalili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurt ,sıvı yağ, toz şeker, vanilyayı boza kıvamına gelecek formda mikserle çırpalım ,bu karışımdan bir su bardağı ayıralım ve buzdolabına kaldıralım.
- Kalan harcın üzerine yumurta kabartma tozu unu koyup tekrar mikserle karıştıralım, koyu kıvamlı bir hamur olacak olağandan biraz daha koyu tepsiye dökelim.
- Üzerine şeftalileri ince ince dilim ve yerleştirelim en üstüne file badem koyalım .
- Fırında 150 derecede yaklaşık 40-45 dakika kendi fırınınızın ayarına nazaran pişirebilirsiniz ,fırından çıkardığımız kekin birinci sıcağa çıkınca ayırdığımız sosu üzerine dökelim ve dinlenmeye bırakalım afiyet olsun.
Şeftalili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








