Şeftalili Karamelli Kek

Şeftalili Karamelli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1/2 (yarım) bardak sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) bardak süt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Alta döşemek için;

  • Şeftali

Karamel için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı şeker

Şeftalili Karamelli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağını tavaya alıp eritelim, şeker ilave edip kısık ateşte karamel oluncaya kadar orta sıra karıştıralım ,çok yakmayalım acılaşmasın.
  2. Kalıba şeftalileri çok ince olmayacak biçimde doğrayıp dizelim, üzerine ocaktan aldığımız karameli çabucak dökelim.
  3. Kek için şeker ile yumurtayı köpük olana kadar mikserle çırpalım.
  4. Süt ,sıvı yağ ekleyip karıştıralım, vanilya ,kabartma tozu ,un bir kapta eleyip kek karışıkına ek edelim .
  5. Kalıba şeftalili karamelin üzerine dökelim .
  6. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim, 15 dk soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım afiyet olsun.

Not. Rahat çıkması için kalıbın altına yaplı kağıt serelim.

Şeftalili Karamelli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Supangle
Kalpli Ayıcık Kurabiye
3 Kişilik Sufle
Biber Salatası
Tavada 10 Dakikada Sufle
Mayalama Yöntemi Tereyağ
Hdabla | © 2025 |