Şeftalili Anne Keki

Şeftalili Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet şeftali
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu(markaya nazaran değişir)
  • 1 adet vanilya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un

Şeftalili Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeftalilerimizi doğrayıp 1 yemek kaşığı şekerimizi kalıbımızın altına güzelce yayıp doğradığımız şeftalileri düzüyoruz.
  2. Şimdi kek harcımıza gelelim yumurtalarımızı ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Güzelce çırptığımız kek harcına sıvı materyalleri de ekleyin biraz daha çırpalım.
  4. Daha sonra un,kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  5. Hazır olan kek harcımızı düzdüğümüz şeftalilerin üzerine ekleyip evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 20-30 dk kadar pişirelim.
  6. Kekimiz piştiğinden dondurma ile servis edebiliriz afiyet olsun:).

Şeftalili Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Börek
5 Dakikada Tavada Tuzlu Kek (Acıkınca , Kahvaltıya Sahura Mis)
Fırında Püreli Somon
Sömelek Köfte
Havuç Tarator Tarifi ( Birde Böyle Deneyin )
Kedi Dili Pasta
Hdabla | © 2025 |