Sebzeli Ve Kıymalı Fırın Yemeği
Sebzeli Ve Kıymalı Fırın Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 2 adet orta uzunluk patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 5-6 adet sivri biber
- Sıvı yağ
- Tuz ve kekik
Kıymalı sosu için;
- 150 -200 gram kadar kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 kesim tereyağ
- 1 bardak rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, çok az çay kaşığının ucu kadar kimyon
- Yarım çay bardağı sıcak su
Sebzeli Ve Kıymalı Fırın Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben hazır kavrulmuş kıymama salça, domates rendesini ve baharatları ekleyerek kavurdum.
- Ama sizler için baştan anlatıcam. Soğanlarımı kavurdum. Üzerine kıymamı ekleyip tekrar kavurdum.
- Salçayla karıştırdığım kıymamım içine baharatları, bardak domatesimi ve suyu ekleyip pişmeye bıraktım.
- Bu esnada başka farklı tuzlu suda beklettiğim sebzelerimi, biberlerimle karıştırdım.
- Üzerine sıvı yağ ve baharatları ekleyip fırın kabına aldım.
- Pişen kıymalı domatesli sosumuda sebzelerimin üzerine döktüm ve 200 derecede 1 saat orta ara karıştırarak pişirdim.
- Dilerseniz üzerine yağlı kağıt kapatabilirsiniz ben kapatmadım. Suyu olduğu için sorun olmadı.
- Pişme müddeti fırından fırına değişebilir. Patateslerinizi denetim ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Yanına arpa şehriye pilavıyla servis ettim deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Sebzeli Ve Kıymalı Fırın Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











