Sebzeli Tuzlu Kek

Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane pırasa
  • 2 tane havuç
  • 2 tane kabak
  • 1 tane orta uzunluk patates
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 avuç taze nane
  • 3 tane oda sıcaklığında yumurta
  • 1/2 (yarım) bardak süt
  • 1 bardak yoğurt (yarım bardak tava yarım bardak süzme kullandım ben)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1/5 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Göz kararı tuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Üzerine;

  • 1-2 avuç lor peyniri
  • Çörek otu
  • Susam

Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları rendeledikten sonra suyunu sıkıp bir kaba alalım. Daha sonra havuçlarıda rendeleyip kaba ekleyelim.
  2. Patatesleri minik küpler olacak halde, pırasalarıda ince ince doğrayalım ve kabaklı havuçlu karışıma ekleyelim. Daha sonra incecik kıydığımız maydanoz ve naneyide ekleyip kenara alalım.
  3. Başka bir kapta, yumurta, süt ve yağı ekleyip çırpalım. Yoğurt, mısır unu, beyaz un ve kabartma tozunu ekleyip yeterlice çırpalım. Pürüzsüz hamur elde edelim.
  4. Hamurun içine baharaları ve hazırladığımız zerzevatları ekleyelim güzelce karıştıralım.
  5. Dikdörtgen borcamı yağlayalım (başka bir kalıpta kullanabilirsiniz yalnızca güzelce yağlamayı unutmayalım) ve hazırladığımız kek karışımını güzelce yayalım. Üzerine isteğe bağlı olarak lor peyniri, çörek otu ve susam serpiştirebilirsiniz.
  6. 180 derecede önden ısıtılmış fırında 30-40 dk ortasında pişirelim. (ben fanlı ayar kullandım, sizin fırınınız nasıl kek pişiriyorsa o ayarda yapabilirsiniz)
  7. Soğuduktan sonra kesip servis edelim. (sıcak katıca dağılma riski çok fazla o yüzden buna dikkat edelim).

Afiyet olsun 🤤

Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeker Pare Tarifi
Fırında Köy Ekmeği
Patates Pizza
Dağınık Waffle
Pastane Tadında Pizza Poğaça
Patlıcanlı Milföylü Börek
Hdabla | © 2024 |