Sebzeli Tuzlu Kek
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane pırasa
- 2 tane havuç
- 2 tane kabak
- 1 tane orta uzunluk patates
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 avuç taze nane
- 3 tane oda sıcaklığında yumurta
- 1/2 (yarım) bardak süt
- 1 bardak yoğurt (yarım bardak tava yarım bardak süzme kullandım ben)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı beyaz un
- 1/5 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- Göz kararı tuz, karabiber, pul biber (damak zevkinize nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Üzerine;
- 1-2 avuç lor peyniri
- Çörek otu
- Susam
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları rendeledikten sonra suyunu sıkıp bir kaba alalım. Daha sonra havuçlarıda rendeleyip kaba ekleyelim.
- Patatesleri minik küpler olacak halde, pırasalarıda ince ince doğrayalım ve kabaklı havuçlu karışıma ekleyelim. Daha sonra incecik kıydığımız maydanoz ve naneyide ekleyip kenara alalım.
- Başka bir kapta, yumurta, süt ve yağı ekleyip çırpalım. Yoğurt, mısır unu, beyaz un ve kabartma tozunu ekleyip yeterlice çırpalım. Pürüzsüz hamur elde edelim.
- Hamurun içine baharaları ve hazırladığımız zerzevatları ekleyelim güzelce karıştıralım.
- Dikdörtgen borcamı yağlayalım (başka bir kalıpta kullanabilirsiniz yalnızca güzelce yağlamayı unutmayalım) ve hazırladığımız kek karışımını güzelce yayalım. Üzerine isteğe bağlı olarak lor peyniri, çörek otu ve susam serpiştirebilirsiniz.
- 180 derecede önden ısıtılmış fırında 30-40 dk ortasında pişirelim. (ben fanlı ayar kullandım, sizin fırınınız nasıl kek pişiriyorsa o ayarda yapabilirsiniz)
- Soğuduktan sonra kesip servis edelim. (sıcak katıca dağılma riski çok fazla o yüzden buna dikkat edelim).
Afiyet olsun 🤤
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








