Sebzeli Türlü Yemeği
Sebzeli Türlü Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet sarımsak
- 5+6 adet domates
- Yarım kase nohut
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 fincanın yarımdan az zeytin yağı
- Tuz
- Nane
- Su
Sebzeli Türlü Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sarımsakları küçük küçük doğrayıp tavaya atıyoruz, daha sonra yağını ,tuzunu ekliyoruz.
- Ocağı açmadan bekletiyoruz zira sarımsak yanabilir .
- Ardından domateslerin kabuklarını soyduktan sonra orta biçiminde doğruyoruz ve tencereye koyuyoruz .
- Ocağı açtıktan sonra nohutu ekliyoruz ve pişirmeye bırakıyoruz.
- Arada karıştırmak gerek akabinde doğramış olduğumuz patlıcan kabağı ekleyip karıştırıyoruz ve son olarak suyu, tuzu, naneyi ekleyip pişmesini bekliyoruz.
Herkese afiyet olsun şimdiden 😊.
Sebzeli Türlü Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







