Sebzeli Tereyağlı Pilav

Sebzeli Tereyağlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet orta uzunluk havuç
- Yarım kase bezelye
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Sebzeli Tereyağlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçlerin nişastası çıkması için yıkanır.
- Havucun kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
- Tencereye tereyağı ve zeytinyağı konulur ve küp havuçlar biraz kavrulur.
- Pirinçler de ek edililerek biraz daha kavrulmya devam edilir.
- Tuz ek edilir.
- Pirinçlerin üzerine sıcak su ve bezelye ek edilir. Biraz karıştırılır.
- Tencerenin kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ocağın altı kapatılır ve 10 dk kadar demlenmeye bırakılır.
- Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Sebzeli Tereyağlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








