Sebzeli Tereyağlı Pilav

Sebzeli Tereyağlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • Yarım kase bezelye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sebzeli Tereyağlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçlerin nişastası çıkması için yıkanır.
  2. Havucun kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
  3. Tencereye tereyağı ve zeytinyağı konulur ve küp havuçlar biraz kavrulur.
  4. Pirinçler de ek edililerek biraz daha kavrulmya devam edilir.
  5. Tuz ek edilir.
  6. Pirinçlerin üzerine sıcak su ve bezelye ek edilir. Biraz karıştırılır.
  7. Tencerenin kapağı kapatılır.
  8. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.
  9. Ocağın altı kapatılır ve 10 dk kadar demlenmeye bırakılır.
  10. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Sebzeli Tereyağlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Meyvelerle Browni
Sabah Kahvaltılarının Vazgecilmezi Yumuşacık Pankekler
Lokanta Usulü Acılı Ezme
Zerdeçallı Tavuk Çorbası
Nar Ekşili Efsane Kısır
Magnolia Kreması
Hdabla | © 2025 |