Sebzeli Terbiyeli Çorba
Sebzeli Terbiyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- Kemikli et (tercihe nazaran kırmızı et yahut tavuk ikiside olur)
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tutam kuru nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sebzeli Terbiyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kemikli eti kaynatalım pişsin. Etini didelim suyuda kaynar bir formda beklesin.
- Tencerede ince doğranmış soğan, sarımsak ve küp doğranmış havuçları az sıvı yağda kavuralım.
- Sebzeler yumuşayınca bir yemek kaşığı tereyağını ve küp doğranmış patatesleri ekleyelim kavuralım. Bir tutam kuru nane ve çok az pulbiberide ekleyip, bir iki dakika kavurup et suyunu ekleyelim. Sebzeler yumuşayana kadar kaynasın.
- Terbiyesi için; yoğurt, un ve yumurtayı çırpıp, ılıtarak tencereye ekleyelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Tuzunu ayarlayıp altını kapatıp, dinlenmeye alalım. Afiyet olsun.
Sebzeli Terbiyeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














