Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası

Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kalçalı tavuk but
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 3 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Tuz
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- Karabiber
Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tencereye bir ölçü su ve tavuk etimizi alıyoruz ortalama 30 dakika kadar haşlıyoruz haşlanan tavuk etini bir tabak içerisine alarak didikliyoruz (derilerini atıyoruz)
- Daha sonra iki adet havuç ve patatesimizin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz tavuk etini haşladığımız suyun içerisine patatesi ve havuçları ekleyerek 10 dakika kadar haşlıyoruz.
- Pişen havuç ve patatesin üzerine didiklediğimiz tavuk etini ekliyoruz. Onlar kaynamaya devam ederken biz yoğurtlu sosunu hazırlıyoruz.
- Derin bir kase içerisine yoğurtu unu bir adette yumurtayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra çorbanın kaynayan suyundan yoğurt içerisine iki kepçe kadar alıyoruz bu süreç çorbamızın kesilmesini önleyecektir.
- Hazırladığımız yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tenceremizin içerisine karıştırarak döküyoruz çorba kaynadıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.
- Karabiberini ekleyip üzerine yağ ile naneyi yakıp çorbamızın üzerine döküyoruz 😋deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Sebzeli Tavuklu Yoğurt Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





