Sebzeli Tavuklu Pilav

Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tavuk bonfile
  • 1 tane havuç
  • 1 tane çarliston biber
  • 1 su bardağı basmati prinç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam taze kekik

Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklarımızı kuşbaşı keselim.
  2. Havuç ve biberi jülyen keselim.
  3. Tavada zeytinyağını biraz ısıtıp sebzelerimizi 2-3 dakika soteledikten sonra kuşbaşı tavuklarımızı ekleyelim. 5 dakika daha soteleyelim.
  4. Üzerine 1 su bardağı princi ekleyelim ve üstünü kaplayacak halde sıcak su dökelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım.
  5. Suyunu çekene kadar pişmede bırakalım.
  6. Tabaklayalım ve üzerine kekik dökelim.

Afiyet olsun.

Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Karışık Kızartma
Fit Çilekli Pasta
Rizemin Karalahana Yemeği
Beyaz Çikolatalı Browni
Zeytinyağlı Taze Barbunya
Kavurma Gerektirmeyen Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |