Sebzeli Tavuklu Pilav
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tavuk bonfile
- 1 tane havuç
- 1 tane çarliston biber
- 1 su bardağı basmati prinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam taze kekik
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı kuşbaşı keselim.
- Havuç ve biberi jülyen keselim.
- Tavada zeytinyağını biraz ısıtıp sebzelerimizi 2-3 dakika soteledikten sonra kuşbaşı tavuklarımızı ekleyelim. 5 dakika daha soteleyelim.
- Üzerine 1 su bardağı princi ekleyelim ve üstünü kaplayacak halde sıcak su dökelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım.
- Suyunu çekene kadar pişmede bırakalım.
- Tabaklayalım ve üzerine kekik dökelim.
Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















