Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1,5 su bardağı arpa şehriye (200 ml bardak ile)
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 6 yemek kaşığı bezelye(1 çay bardağı oluyor)
- 4 yemek kaşığı mısır
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ( göz kararı olabilir)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı kaynar su (600 ml olacak)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri küçük küpler halinde doğrayın. Yağı tavada ısıtın ve tavukları yavaşça kavurun. Akabinde soğan ve havuçları ekleyip kavurun.
- Biber, mısır, bezelye, tuz ve baharatları ekleyin isterseniz farklı baharatlar ekleyebilirsiniz damak tadına nazaran hepsini karıştırıp pişirin tavaya tereyağını da ekleyin.
- Ve akabinde arpa şehriyeleri de ekleyin yaklaşık 2 dakika kavurun sonra sıcak suyunu ekleyip karıştırın kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatın.
- Arpa şehriyeler suyunu büsbütün çekene kadar karıştırmadan pişirin. Büsbütün suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın 10-15 dakika dinlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






