Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye (200 ml bardak ile)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 6 yemek kaşığı bezelye(1 çay bardağı oluyor)
  • 4 yemek kaşığı mısır
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ( göz kararı olabilir)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı kaynar su (600 ml olacak)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri küçük küpler halinde doğrayın. Yağı tavada ısıtın ve tavukları yavaşça kavurun. Akabinde soğan ve havuçları ekleyip kavurun.
  2. Biber, mısır, bezelye, tuz ve baharatları ekleyin isterseniz farklı baharatlar ekleyebilirsiniz damak tadına nazaran hepsini karıştırıp pişirin tavaya tereyağını da ekleyin.
  3. Ve akabinde arpa şehriyeleri de ekleyin yaklaşık 2 dakika kavurun sonra sıcak suyunu ekleyip karıştırın kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatın.
  4. Arpa şehriyeler suyunu büsbütün çekene kadar karıştırmadan pişirin. Büsbütün suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın 10-15 dakika dinlendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahmacun
Fındıklı Kurabiye (Unsuz Ve Yağsız)
Sucuk İskender
Borcamda İki Renkli Kek
Limonata
Girit Usulü Enginarlı Pilav (Efsane Lezzet)
Hdabla | © 2025 |