Sebzeli Tavuk Yemeği

Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet derisiz kemiksiz tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 yeşil köy biberi
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 kase bezelye
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates rendesi
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kekik
  • Tuz ( 2 çay kaşığı kullandım)

Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etini iri kesimler halinde doğrayalım, çukur geniş tencereye az sıvı yağ ekleyip tavayı ısıtıp tavuk etlerini pişirmeye başlayalım.
  2. Suyunu bırakıp çekince biraz sıvı yağ ve küçük yemeklik doğradığınız kuru soğanı, sarımsağı ekleyip 3-4 dakika kavurun.
  3. Ardından kırmızı ve yeşil biberleri şerit şerit doğrayıp tencereye ekleyin kavurun.
  4. Havucu da iri küp şerit üzere doğrayın ve patatesi iri küp doğrayıp ekleyin ve kısa mühlet kavurun.
  5. Salçalar ve rendelenmiş domatesi ekleyip bezelyeleri ekleyin, sıcak su ekleyin tuzu ve baharatları ekleyip 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin sebzeler biraz canlı kalması patatesler biraz yumuşaması kâfi zira birazsa fırında pişecek, akabinde ocağın altını kapatıp yemeği fırın kabına dikkatlice aktarın.
  6. Önceden ısıtılmış 190°c fırında 15 dakika kadar bir iki taşımlık müddette üzeri biraz kızarana kadar fırında pişmesi kâfi.
  7. Pişen yemeği fırından çıkartıp 10 dakika kadar dinlenmesini bekleyip servis edilebilir, afiyetle;).

Sebzeli Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağ Yaktıran Tavuklu Salata
Semizotlu Cacık
Salçalı Kremalı Makarna Tarifi
Patlıcan Oturtma (Ocakta)
Karamelli Şeftalili Kek Tarifi (Videolu)
Fırında Sebzeli Et
Hdabla | © 2025 |